BACALAH ANAKKU PDF

Guru Bahasa yang terlatih sepatutnya tahu bahawa mengajar kanak-kanak baca-tulis one-to-one adalah lebih berkesan daripada mengajar kanak-kanak secara berkumpulan atau satu kelas. Apabila kanak-kanak diajar secara individu, guru dapat memberi perhatian penuh kepada kanak-kanak itu. Tak kiralah kaedah membaca apa sekali pun, pembelajaran one-to-one adalah lebih berkesan. Macam bawa kereta laa. Bukan setakat one-to-one lebih baik tapi mesti diajar setiap hari sehingga mahir.

Author:Dailrajas Kagalrajas
Country:Somalia
Language:English (Spanish)
Genre:Spiritual
Published (Last):6 January 2016
Pages:68
PDF File Size:14.19 Mb
ePub File Size:4.17 Mb
ISBN:865-1-22586-168-1
Downloads:55000
Price:Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader:Malatilar



Welcome back to school everyone! We started off our 1st day with story telling session by Teacher Min.

Kisah Baju yang Sedih.. Limited seats available. For more details, click our link below Sneak peek of our new premise in Taman Pelangi Indah! Very spacious for the kids to play around. Thanks to all parents for believing in us. Thank you for all the support and contributions through out the year. Congratulations and good luck to our graduates! More pictures coming soon Jom tengok adik Aqilah, 5 tahun membaca Book 7, Read Easy. Do take note that these students have completed Bacalah Anakku module before continuing with the Read Easy module.

Apabila anak menguasai kemahiran gabung bunyi dengan baik, mudah untuk mereka membaca dalam kedua-dua bahasa, BM dan BI. Aqilah, 5 years old is now reading Read Easy Book 7. Reading words with consonant clusters is easy peasy once you know how to blend the sound. You did awesome, Aqilah!! Kenapa kami memilih fonik gabung bunyi Bacalah Anakku??

Sesuai diajar kepada anak-anak seawal usia tahun kerana ia mengikut fitrah otak membaca, sepertimana telah dibuktikan oleh kajian sains. Reading is a complex skill and there is no shortcut to master the skill. Now, Delisha 4 years old can blend the sounds very well and even read simple words.

Well done!! Fun literacy learning for 4 years old.. Once a child really master the blending skill, they can independently read with minimal guidance. This is not reading by memorising word ya! This is Afifah, 5 years old. She is now ready to read in English once she is good in blending and reading Bacalah Anakku Book 6. Pendaftaran sesi kini telah dibuka. Tekan link di bawah untuk maklumat lanjut : Up close and personal with the sea animals.

Learning about the body parts of fish, squid, prawn and crab.. Because with synthetic phonics, a child can read in both BM and English! Mudah tanpa perlu menghafal beribu2 pola suku kata dan family words. Kalau ada cara yg mudah dan mengikut fitrah otak, kenapa nak pilih cara yang susah? Sarah dalam proses membaca buku 6 Bacalah Anakku. Pada masa yg sama, Sarah dah boleh baca perkataan mudah dlm Bahasa Inggeris menggunakan teknik yg sama dia membaca dalam Bahasa Melayu.

Untuk Read Easy, Sarah baru sahaja tamat buku 1, tapi dengan kemahiran yang ada dia dah boleh membaca dan mengeja perkataan dalam Book 3 Read Easy. Jom tengok video Sarah.

Tekan link di bawah untuk maklumat lanjut :.

DRAYTON DIGISTAT RF1 INSTRUCTIONS PDF

Yusnimar Nora, S.Pd

Welcome back to school everyone! We started off our 1st day with story telling session by Teacher Min. Kisah Baju yang Sedih.. Limited seats available. For more details, click our link below Sneak peek of our new premise in Taman Pelangi Indah! Very spacious for the kids to play around.

HARINA DE LUCUMA PDF

OUR CREATIVEPLAY CENTRE

HZ readnetwork Gedung ilmu untuk anda Menjual buku-buku dan bahan bacaan khusus untuk anak-anak berumur tahun. Terdapat pelbagai jenis bahan bacaan seperti buku, kad imbas, vcd pembelajaran, softbooks dan vcd game interaktif ada di sini. Apa khabar sahabat-sahabat semua. Buku ini ditulis dengan menekankan sistem fonetik. Ianya telah terbukti berkesan dan menggunakan suku kata yang mudah untuk dipelajari oleh-oleh anak-anak. Buku ini boleh digunakan untuk anak-anak seawal usia 2 tahun. Ada juga yang start guna pada anak mereka yang berumur 1 tahun.

MICHAEL HAMPTON FIGURE DRAWING DESIGN AND INVENTION PDF

Bacalah Anakku 1

.

ADVANCED YOGA PRACTICES YOGANI PDF

Bacalah Anakku Creativeplay Centre, Tmn Pelangi Indah JB

.

Related Articles